Kennismaking buitensport voor leerlingen van ROC

dsc_0031
Op vrijdag 7 September is in samenwerking met de vereniging van Nederlandse vliegvissers, in de personen van Gerard Berkhout en Eric Hehemann, de vliegvisafdeling van de ruischvoorn in de personen van Willem Corstiaans, Jos van der Pol, Judy Beckers en John Geres een kennismakingsdag buitensport gehouden. Dit op initiatief van het sportbedrijf van de gemeente Tilburg die ons hiervoor benaderd hebben.  Dit was natuurlijk een uitgelezen kans om onze hobby bij jonge mensen onder de aandacht te brengen.
Het was een kennismakingsdag voor de leerlingen van het ROC met als thema buitensporten, zoals watersport, klimmen, outdoor en vliegvissen. De leerlingen van het ROC, welke in een groep van ca 70 leerlingen van de partij waren, werden verdeeld over twee dagdelen. De groepen zelf werden ingedeeld in de onderdelen vliegbinden en het werpen met een vliegenhengel.
De VNV had een flinke partij hengels meegenomen, zodat de leerlingen de ervaring op kunnen doen, met de vliegenhengel en het werpen hiermee.Onder de deskundige leiding van de vrijwilligers, die hun de eerste beginselen van het werpen werden bijgebracht. Op de locatie stappegoor was er de beschikking over een vijver zodat er daadwerkelijk aan de waterkant geoefend kon worden.
Naast het werpen was er ook aandacht voor het vliegbinden. Het vliegbinden neemt een bijzondere plaats in, bij het vliegvissen. Onder de deskundige leiding van onze vrijwilligers konden de deelnemers zelf een vliegje binden. Het was nog best zweten, want het is niet makkelijk om dit voor de eerste keer te doen.  Maar met het nodige geduld zijn er de nodige vliegjes geproduceerd.
We danken iedereen, ook Sanne van Aalst van de gemeente Tilburg, voor hun inspanningen om dit tot een succesvolle dag te maken. Natuurlijk hopen we, dat er mensen bij zitten die ons graag een keer op komen zoeken op een clubavond aan de Centaurusweg 140 in Tilburg.
Voor degen die eens een dagje wilden vliegvissen op een reservoir, is er door de Ronde Bleek de mogelijkheid geboden om dit eens uit te proberen.
Hier worden ze dan door Eric Hehemann begeleidt.