vistrip naar de Dolomieten

De Dolomieten,
(paradijs op aarde)
Het zit er weer op! Een week vissen in de Dolomieten in Italië. Evert Jan en ondergetekende vormden het “Ruischvoorndeel” van een vierkoppig team, dat zich grondig had voorbereid.
Doel; De AltoSarca, het rivierensysteem dat het Gardameer van water voorziet. Informatie inwinnen, vliegen binden, alle hengels controleren en de lijnen op orde brengen.
Met RyanAir vlogen we naar Milano-bergamo en met een huurauto reden we naar Ponte Arche. Laat in de avond werden we hartelijk ontvangen in een prachtig Italiaans familiehotel, het PostaHotel, waar Tanja …….de sceptert zwaait.
Paolo ……….. zou ons gedurende twee dagen begeleiden met een gratis toegift op de zaterdag.
Wat een belevenis. Kraakheldere rivieren die het hoofdsysteem van de AltoSarca voeden. Wilde forellen in een volstrekt natuurlijk bestand. Er wordt geen vis uitgezet. Grote vissen in de AltoSarca en in de bergmeren, kleinere vissen in de zijrivieren van de AltoSarco. Maar teveel om op te noemen. Schuwe vis dat wel, maar wie zijn vliegvisserstalent stevig aan de tand wil voelen, kan hier uit de voeten. En vergis je niet, de twee overige leden van het team konden niet bogen op heel veel ervaring en ondanks dat vingen ze hun vis. Vier tevreden mannen dus, die de tijd van hun leven hadden. Goed eten, een prachtige natuur, spannende visserij op de puurste manier die je kunt bedenken en om niet te vergeten een allerhartelijkste ontvangst met een zuidelijk temperament. Enfin….de foto’s spreken voor zich. Een absolute aanrader in een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.
De reiskosten ? Voor 90,- euro per man vlogen we retour Eindhoven Milaan. Wij hadden het voordeel dat onze koffers meekonden in de bus van onze twee companen. Een van hen heeft vliegangst, dus dat was voor ons een meevaller
De autokosten? Voor 100,- euro beschikten we de hele week over een kleine auto tegen onbeperkte kilometers. Toegegeven, wij namen het basispakket zonder extra verzekering.
De hotelkosten? Voor 60 euro per nacht hadden we half pension, dus met ontbijt en avondeten.
De vergunningen? Voor 16,- tot 18 euro per dag kun je je hart uitleven op de meeste riviersystemen. Voor 35,- euro had je de trofee-parts met extra stekken
Wij sloten dit gebied in ons hart en verklaarden het tot ons ‘vissers-homeland’ voor de
komende jaren. Wie geïnteresseerd is, die helpen we graag verder. Neem maar contact met
ons op, als je zover bent!
Evert Jan Detz en Rob Lupgens